Nieuws
Bouwplan Molenpad en omgeving

Aan de Damstraat in Leidschendam, tussen de Gall&Gall en Hoogvliet komen twee nieuwe winkelpanden. In het gebied daar achter, nu in gebruik als tijdelijke parkeerplaats, verschijnen 30 woningen waarvan 26 ééngezinswoningen en vier maisonnettes. Zij komen langs het Molenpad, de Maalderijstraat en de Zaagmolenstraat te staan.

Wethouder Floor Kist heeft de gemeenteraad gevraagd een verklaring van geen bezwaar voor het bouwplan af te geven ook al komen er minder woningen dan eerder afgesproken, kunnen niet alle auto’s van bewoners op eigen grond geparkeerd worden, zijn de maisonnettes kleiner dan gedacht en ligt het bouwplan in de zogenoemde molenbiotoop van molen De Salamander waardoor die molen mogelijk minder wind in de wieken vangt.

Op eigen terrein komen 36 parkeerplekken. Zestien auto’s van bewoners moeten langs de openbare weg een plek vinden. Daarbij is volgens Kist al rekening gehouden bij berekeningen over de parkeeroverlast in het Damcentrum. De aanleg van een ondergrondse parkeergarage is te duur; elders is er geen ruimte.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter