Nieuws
Marjan van Giezen uit kritiek op partij

Marjan van Giezen, fractieleider van de PvdA in de gemeenteraad, heeft kritiek op haar partij naar aanleiding van de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. De procedure, waarbij zij zelf op een ‘onverkiesbare’ vijfde plaats terecht kwam, was ,,niet transparant’’, aldus Van Giezen.

Het feit dat ze op een vijfde plek terecht kwam was voor Van Giezen zelf ,,niet goed te plaatsen.’’ De kandidatencommissie koos voor vernieuwing maar, zo constateert Van Giezen, er staan nu mensen op de lijst die nog langer in de lokale politieke actief zijn dan zij: 12 jaar.

Over de verjonging van de PvdA en de nieuwe energie die dat moet brengen zegt Van Giezen: ,,Ik respecteer de keuze van de afdeling. Alhoewel ik met zekerheid durf te zeggen dat niemand mij ooit een gebrek aan energie heeft kunnen verwijten.’’

Van Giezen heeft uiteindelijk de eer aan zichzelf gehouden en zich teruggetrokken. Ze spreekt de hoop uit dat de PvdA bij de verkiezingen de drie raadszetels die men nu heeft zal kunnen behouden.

,,Vanzelfsprekend zal ik tot aan de verkiezingen mij meer dan volledig blijven inzetten voor deze mooie gemeente en vooral voor haar inwoners En overigens ook daarna, maar dan niet meer vanuit de gemeenteraad. Als ik de volgende gemeenteraad iets mag meegeven, dan is het wel dat onze inwoners het verdienen dat raadsleden niet alleen in de raad, maar juist buiten de raadszaal zichtbaar zijn en aanspreekbaar zijn voor onze inwoners. Alleen samen komen we verder’’, besluit Van Giezen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter