Nieuws
De Heuvel/Amstelwijk grootste probleemwijk

De Heuvel/Amstelwijk in Leidschendam met 3132 inwoners is de grootste probleemwijk binnen de gemeente. Op nummer twee staat Prinsenhof Leidschendam (5466 inwoners) gevolgd voor Leidschendam-Zuid (5753 inwoners) en Bovenveen Voorburg met 6945 inwoners. Dat blijkt uit de nieuwe Wijkatlas van de gemeente.

In De Heuvel/Amstelwijk wonen veel mensen zonder werk en met een laag inkomen. Hun gezondheid laat te wensen over. Net als het zich willen inzetten voor de samenleving. De wijk kenmerkt zich door overlast, gebrek aan vrije tijdsbesteding. Bewoners klagen over de sociale woonomgeving, de zorg en de ondersteuning die zij krijgen.

In Prinsenhof spelen dezelfde problemen. Daarbij komt dat bewoners zich daar niet veilig voelen. In Leidschendam-Zuid is er een gebrek aan openbaar vervoer. Er zijn ook klachten over het verkeer en de woonomgeving. De bewoners van Bovenveen kampen met gezondheidsproblemen, armoede en gebrek aan werk. Ze voelen zich onveilig en klagen over de sociale woonomgeving.

Aan de andere kant van de schaal staan de wijken Damsigt, Voorburg-West inclusief Park Leeuwenberg, Essesteijn en Oud-Voorburg. Damsigt kent eigenlijk geen problemen. In Voorburg-West en Park Leeuwenberg is het gebrek aan winkels een probleem net als het verkeer en de criminaliteit. Essesteijn (inwoners voelen zich onveilig) en Oud-Voorburg (verkeersproblemen en criminaliteit) kennen in mindere mate problemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter