Gregor Rensen, voorzitter van de commissie die bij de PvdA de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 opstelde, voelt zich ,,niet aangesproken’’ door de kritiek van PvdA-gemeenteraadslid Marjan van Giezen op de gang van zaken. Dat het proces niet transparant zou zijn geweest noemt Rensen, oud-wethouder in Leidschendam-Voorburg, ,,een beschuldiging die nergens op slaat.’’

Marjan van Giezen werd door de commissie-Rensen op een vijfde plek gezet. In 2014 was ze nog lijsttrekker voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen. Nu is zij fractievoorzitter in de gemeenteraad waar de PvdA drie zetels heeft. Van Giezen trok zich uiteindelijk terug en komt derhalve niet terug in de gemeenteraad.

Rensen liet weten ,,zeer verbaasd’’ te zijn door de kritiek van Van Giezen. Volgens hem is de procedure voor de kandidatenlijst nog nooit zo transparant geweest. De commissie onder zijn leiding heeft in een rapport zeer uitvoerig gemotiveerd hoe men tot de gemaakte keuzes is gekomen, hoe er is gewerkt en hoe men heeft geworsteld.

In het rapport wordt Van Giezen zelfs geloofd voor haar energie en drive; een punt dat volgens het raadslid juist niet gezien was door de commissie. Rensen: ,,We moesten kiezen. We krijgen waarschijnlijk een kleine fractie. Dan gaat het erom wie van de zittende leden plaats moet maken voor jonge en nieuwe mensen. Dat is ten koste gegaan van Marjan. Dat is heel zuur voor haar. Ik begrijp haar teleurstelling. Maar de ledenvergadering heeft ons gesteund. Er was vrijwel geen steun  voor Marjan.’’

De lokale partijvoorzitter Jochem Streefkerk, zelf nummer twee op de lijst, wilde niet inhoudelijk reageren en verwees naar Rensen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter