De gemeenteraad gaat akkoord met de bouw van 325 woningen op landgoed Schakenbosch in Leidschendam. Van die woningen moet wel 10 procent bestaan uit zogenoemde ‘zorgwoningen’. Indien die niet te realiseren blijken, moeten B&W opnieuw met de gemeenteraad komen overleggen. De gemeente moet bij de plannenmakerij ondertussen een actieve rol spelen.

Een voorstel van CDA, GroenLinks en ChristenUnie/SGP om een onderzoek te gaan doen naar de bouw van ongeveer 30 sociale woningen op Schakenbosch die, als het mogelijk blijkt, bovenop de 325 woningen zouden moeten komen, haalde het niet. Voor stemden alleen de indieners en de PvdA.

Het burgerinitiatief van Hans van Ierland om te komen tot een buurthuis in het Veurhuis naast de Hulp en Heilkerk op Schakenbosch, vorm te geven als leer-werkbedrijf, kreeg brede steun. Van Ierland tekent komende week een deal met de ontwikkelaar. ,,Binnenkort gaan we in het Veurhuis starten’’, zo liet hij de gemeenteraadsleden weten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter