Nieuws
Sluisplein wordt woonerf

Wethouder Floor Kist beziet de mogelijkheid om het Sluisplein in Leidschendam een woonerf te maken. Ook wordt bekeken of het Sluisgebied beter toegankelijk kan worden gemaakt voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn.

Dat heeft de bestuurder het CDA-gemeenteraadslid Jaap Geluk laten weten in antwoorden op vragen over de ontsluiting van Leidschendam-Zuid. Eerder dit jaar sneuvelde een voorstel van de VVD om het Sluisplein af te sluiten voor autoverkeer

Kist stelt verder dat er verkeersmaatregelen in voorbereiding zijn, waaronder ook beter openbaar vervoer. Met HTM, Connexxion en Woej wordt bekeken hoe dat openbaar vervoer geregeld kan worden. Er wordt gestreefd naar een pilotproject vooruitlopend op een nieuwe verdeling van de concessies voor busvervoer in 2019.

Op de kruising Venestraat/Oude Bleijk wil Kist verkeerslichten neerzetten als andere maatregelen niet werken om de veiligheid daar te verhogen. Er komt al een extra oversteekplaats ten oosten van de kruising. Die zal automobilisten dwingen minder hard te rijden.

Begin 2018 wordt het ontwerp gemaakt voor de nieuwe parkeerplaats aan de Venestraat voor zo’n 70 auto’s. Daarbij komt ook extra aandacht voor de ontsluiting ervan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter