Nieuws
Ligplaatsen Leidschendam Centrum drukst gebruikt

De ligplaatsen voor schepen in Leidschendam Centrum zijn het drukst gebruikt. In circa tien procent van de gevallen is er geen plek meer te vinden en zijn de ligplaatsen derhalve overbezet. Dat heeft Gedeputeerde Rik Jansen Provinciale Staten bericht. Maatregelen stelt Jansen niet voor. Daarover wordt pas begin 2019 beslist als er drie opeenvolgende jaren is gemeten in de rayons Alphen aan den Rijn, Leiden, Leidschendam en Kruikelwinkel (Vianen).

In Leidschendam Centrum zijn vier ligplaatsen: Leidsekade, Delftsekade voor grote schepen, Delftsekade voor kleine schepen, alsmede Sluiskant. Leidsekade en Delftsekade (kleine schepen) kennen periodiek een overbezetting. Delftsekade voor grote schepen kent in 95 procent van de gevallen een onderbezetting. Bij Sluiskant is die onderbezetting 50 procent. Er is ook gekeken naar de ligplaats in Voorburg bij de Kerkbrug. Ook daar is in tien procent van de gevallen sprake van overbezetting. In een even groot percentage van de gevallen is er echter onderbezetting.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter