Het bouwen van windmolens op land kost de provincie Zuid-Holland veel meer geld dan de bouw van diezelfde molens op zee. Dat stelt het Burgerinitiatief Stop de bouw van windmolens op land in een persbericht.

Volgens het Burgerinitiatief bedragen de kosten voor de provincie bij de bouw van windmolens op zee 1,5 cent per Kilowattuur stroom. Als de molens op land worden gebouwd is dat 3,5 cent per Kilowattuur stroom.

Dit kostenverschil is voor Noord-Holland en Friesland al aanleiding geweest om geen nieuwe windmolens meer op land te laten bouwen. Zuid-Holland daarentegen plant de bouw van een aantal windmolens in de regio Rijnmond.

Volgens het Burgerinitiatief is de bouw van windmolens op land een verspilling van belastinggeld. Dat geldt dus ook bij de bouw van windmolens in Rijnmond. ‘Deze keuze is voor de kiezer van belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Immers, het is niet van belang wat een politieke partij zegt in verkiezingstijd, maar wat die politieke partij doet als volksvertegenwoordiger’, aldus het Burgerinitiatief.

Eind 2016 werd er een windmolen in gebruik genomen langs de A4, op het CEVA-terrein, Westvlietweg, direct naast het Zeeheldenkwartier in Leidschendam-Voorburg. Dit tot grote woede van de onwetende buurtbewoners. Zij ageren nog steeds tegen de ‘Haagse’ molen. De kostenverdeling is daarbij tot nu toe buiten beschouwing gebleven.

Het Burgerinitiatief is afkomstig van Kees Pieters. De Bewonersgroep Windturbine Vlietzone (BWV) ondersteunt hem.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter