Het Burgemeester Feithplein in Voorburg gaat totaal veranderen. De stenen vlakte wordt een oase van groen, inclusief een terras. De leegstaande kantoorpanden aan weerszijden van het plein worden omgebouwd tot woningen. Beide gebouwen krijgen balkons en er komt ook een opbouw op. Theater Ludens krijgt een geheel nieuwe locatie.

Het plan is gemaakt voor Maese Woningen, een projectontwikkelaar uit Rotterdam. Het is reeds aan B&W voorgelegd en die staan er positief tegenover. Maese Woningen is gespecialiseerd in het transformeren van kantoorpanden en andere gebouwen in woningen.

Op 1 maat 2018 wordt Maese Woningen eigenaar van de twee kantoorpanden, alsmede alle andere gebouwen aan het Burgemeester Feithplein en Sportcentrum Forum Kwadraat. De realisatie van alle voornemens in voor de zomer van 2020 gepland.

Theater Ludens – Feithplein 95 – verhuist in het plan naar de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Vliegerlaan. Daar krijgt het theater een nieuwe ingang inclusief foyer, bar, keuken en studio. Vanaf deze kant zullen bezoekers ook naar de theaterzaal gaan. Aan de Vliegerlaan is ook een terras voorzien.

Boven het theater, in het huidige kantoorgebouw Feithplein 94 – 110, zijn kleine, goedkope woningen gepland. Er wordt ook gedacht aan ruimten voor startende ondernemers. Bovenop het pand komt een glazen opbouw van een meter of vijf hoogte.

Het kantoorpand aan de zijde van het Noteboompark – Feithplein 11-20 – zal worden omgebouwd tot luxe woningen. Op de toren komen drie extra etages. Aan de kant van het Burgemeester Feithplein krijgen de woningen balkons. Dat geldt ook voor de woningen boven het Theater Ludens.

Om een en ander te realiseren is nog wel een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Wat er met de huisvesting van het Amco Theater (Feithplein 95a) en de Participatieraad (Feithplein 97) gaat gebeuren is nog onduidelijk. Dat geldt ook met de voornemens inzake Forum Kwadraat (nu zwembad, sportzaal, vergaderzalen, kantoorruimten).

De woningen aan het Feithplein (in de overspanning en achter het kantoorgebouw Feithplein 11-20) blijven gewoon bestaan. Het gaat om de nummers 36-93 en 21-87.

Binnen het plan is mogelijk ook ruimte voor de bibliotheek Voorburg. Die zou dan weg moeten van de huidige locatie Koningin Julianalaan 257. Dat pand is eigendom van de gemeente. Eerder dit jaar lekte uit dat er een plan lag voor de bouw van een woontoren, bovenop de huidige bibliotheek. Na het vertrek van diezelfde bibliotheek is dat makkelijker te realiseren. Dan kan de gemeente het gebouw en de grond immers verkopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter