Nieuws
Diaconessen ziekenhuis Voorburg gaat plat

Het Diaconessen ziekenhuis in Voorburg gaat plat. In de plaats ervan bouwt de eigenaar, de Reinier de Graaf groep, een polikliniek. Die komt op de plek waar nu het karkas staat van de zogenoemde zusterflat die bij het ziekenhuis hoorde. In 2021 moet de polikliniek open gaan.

Volgens de Reinier de Graaf groep is het Diaconessen ziekenhuis verouderd. Toch wil men de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk zorg blijven leveren. In de nieuwe polikliniek komt ruimte voor alle bestaande poli’s, diagnostiek en het IVF-centrum: de huidige specialismen van het Diaconessen ziekenhuis. De operatiekamers en de verpleegafdelingen worden over drie jaar verplaatst naar het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Volgens de Reinier de Graaf groep komt men met het besluit tegemoet aan de wens van onder andere patiënten, medewerkers en huisartsen. Het hospice, het gezondheidscentrum Voorburg-West en de parkeerfaciliteiten blijven gehandhaafd. Een afvaardiging van huisartsen is geraadpleegd om van hen te horen hoe zij de toekomst van de zorglocatie Voorburg zien. Er is ook contact geweest met omwonenden, de gemeenten, banken en verzekeraars.

De grond van het Diaconessen ziekenhuis langs de Vliet wordt verkocht. Het is aan de koper/ontwikkelaar om met de gemeente te bepalen wat er vervolgens op het terrein komt. Woningbouw ligt het meest voor de hand.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter