Rijkswaterstaat geeft vergunning voor de windmolen langs de A4, op het CEVA-terrein aan de Westvlietweg. De vergunning heeft een duur van 20 jaar. Voorwaarden zijn dat de molen goed wordt onderhouden en dat er geen reclame op verschijnt.

De molen draait al sinds 1 januari 2017. Recent bleek dat er een vergunning van Rijkswaterstaat ontbrak. Dit vanwege mogelijk gevaar voor verkeer op de A4. De vergunning werd aangevraagd door v.o.f. De Haagse Molen uit Heerenveen, uit naam van Wolff Nederland Windenergie.

Volgens Rijkswaterstaat staat de molen niet op beheersgebied van Rijkswaterstaat. Als de rotoren draaien komen de uiteinden echter wel over beheersgebied van de instantie. Daar is men pas onlangs achter gekomen en dus was een vergunning nodig.

Die wordt gegeven omdat de afstand tussen de rotortip voldoende afstand heeft tot de A4. Daarnaast is een kansberekening gemaakt op risico voor weggebruikers door de molen. Die kans is onrealistisch klein. Dan zouden er 3,5 miljard auto’s per jaar langs moeten rijden of 1 en dezelfde persoon in een auto 472 keer per dag gedurende een heel jaar.

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft eerder al aangegeven in beroep te gaan als Rijkswaterstaat de vergunning voor de molen zou verstrekken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter