Nieuws
Waaijer moet nog even wachten

De ledenraad van het complex Residence Oude Haven in Voorburg wil niet aan tafel met projectontwikkelaar Waaijer om over zijn plan voor de herontwikkeling van het vroegere gemeentehuis Herenstraat 42 te praten. In een kort gesprek met Waaijer en andere betrokkenen liet voorzitter Heleen Mijdam weten dat Waaijer eerst alle bewoners behoorlijk van de plannen op de hoogte moet stellen. Daarna wordt er vanuit de bewoners een kerngroep samengesteld, die de plannen voor het Huygenskwartier gaat bekijken.

Waaijer had omwonenden van het complex aan de Herenstraat uitgenodigd om te komen praten over de bouwplannen. Die behelzen een verhuizing van de Hoogvliet supermarkt, de bouw van een parkeergarage, een klein gemeentekantoor met vergaderzaal en een aantal huizen. Financier van het geheel is Hoogvliet Beheer. Bewoners van de Raadhuisstraat aan de oneven zijde hadden wel een afvaardiging gestuurd. Woningbouwvereniging Vidomes was niet op de uitnodiging ingegaan.

Nu is afgesproken dat er begin januari een informatieavond komt voor de bewoners van de Raadhuisstraat (even zijde), die vrijwel recht tegenover het plangebied wonen. Een en ander heeft volgens de heer Waaijer geen gevolgen voor de planning. De initiatiefnemers moeten toch wachten op de gemeenteraadsverkiezingen en de vorming van een nieuwe wethoudersploeg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter