Nieuws
Grote problemen sociale woningbouw

Veertig procent van de mensen die in een sociale huurwoning zitten willen wel verhuizen maar kunnen dit niet. Dat is gebleken uit een onderzoek dat de gemeente Den Haag heeft laten doen. De problemen spelen ook in Leidschendam-Voorburg.

Dat de mensen niet kunnen verhuizen heeft een aantal oorzaken. De betrokkenen zijn door de economische crisis armer geworden. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen dat aangewezen is op een sociale huurwoning toe.

Nu de economie aantrekt kan de nieuwbouw de vraag niet bijbenen. Middel dure huurwoningen (700-900 euro per maand huur) zijn er vrijwel niet. En ze worden ook niet gebouwd.

Een woning huren bij particuliere verhuurders stuit op steeds strenge hypotheek en salariseisen. Dat geldt ook bij koopwoningen. Bovendien stijgen de prijzen van koopwoningen snel.

Ouderen die in sociale huurwoningen zitten, blijven daar ook. Dit door het overheidsbeleid dat wil dat zij langer zelfstandig blijven wonen. Van de andere kant zijn er steeds minder zorgwoningen en wordt de indicatiestelling om daar te mogen wonen steeds strenger.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter