Nieuws
Nieuwe kruisingen N14 op de tocht

Er lijkt op de N14 te weinig ruimte om de gelijkvloerse kruisingen in Leidschendam-Voorburg te vervangen door ongelijkvloerse. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Floor Kist op vragen van CDA-gemeenteraadslid Jaap Geluk. Het gaat dan met name over wisselingen tussen twee en één baan op de N14. Kist rept over ‘een forse ontwerpopgave’. In 2012, toen de eerste ontwerpen en afspraken met Rijkswaterstaat werden gemaakt, leek het allemaal geen probleem. Nu de zaak nader is bekeken bleken de aannames van destijds niet meer houdbaar. Rijkswaterstaat beziet nu of de ongelijkvloerse kruisingen alsnog mogelijk zijn inclusief de doorstroming op de N14 en de verkeersveiligheid. B&W willen meer auto’s via de N14 de Vliet laten kruisen om zo de verkeersdruk op de Vlietbruggen te verminderen. Kist probeerde al de geplande werken aan de N14 te laten versnellen. Dat is mislukt. De Rijksoverheid bleek daartoe financieel niet bereid. En Rijkswaterstaat worstelt met het ontwerp.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter