Nieuws
Veurs Voorburg onveilig

De situatie in en rondom het gebouw van Veurs Voorburg, een vmbo-school aan de Van Horvettestraat in Voorburg, is onveilig. Dat stelt wethouder Lia de Ridder in een brief aan de gemeenteraad. Volgens haar voldoet het gebouw bouwkundig en onderwijskundig niet meer aan de eisen van de 21ste eeuw.

De afgelopen jaren is de toestand van het gebouw verslechterd. De grenzen zijn jaar na jaar opgerekt zodat nu een onveilige situatie is ontstaan of dreigt te ontstaan. Het binnenklimaat van de school is ‘ver beneden peil’, aldus de wethouder. ‘Spoedige nieuwbouw is noodzakelijk’.

De uitspraken van De Ridder staan lijnrecht tegenover de houding van het bestuur en de directie van Veurs Voorburg. Die verklaren dat de toestand in orde is. Er wordt weliswaar niet meer groots geïnvesteerd maar de noodzakelijke dingen zouden wel gedaan worden.

Leerkrachten en leerlingen klagen onder andere over schimmel op de muren, verstopte toiletten, een gymzaal die niet gebruikt kan worden vanwege de onveiligheid, elektrische bedrading die niet deugt, haperende computers en lamellen bij de ramen die niet meer open of dicht kunnen.

Veurs Voorburg heeft 380 leerlingen. Er wordt al zo’n tien jaar over nieuwbouw beraadslaagd. Die moet aan de Rijnlandlaan in Voorburg gebeuren. Volgens de laatste planning opent de nieuwe school daar echter pas in 2021.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter