Inwoners van Zuid-Holland blijken ‘fietsgek’. Tijdens de Nationale fietstelweek van 18 tot en met 24 september 2017 legden deelnemers uit deze provincie 103.068 kilometer op de fiets af. Veel meer dan de Brabanders (87.938 kilometer) of de inwoners van Noord-Holland (83.975) die op de plaatsen twee en drie kwamen. Aan de telweek deden ruim 15.000 fietsers in heel Nederland mee. Zij reden ruim 98.000 ritten, goed voor 535.392 kilometer.

Onder de grote steden scoorden Den Haag en Rotterdam niet hoog qua fietsgebruik. De meeste kilometers legden inwoners van Amsterdam, Utrecht en Groningen op hun tweewielers af. Het drukste fietspad van Nederland ligt in Smakkelaarsveld Utrecht. Onder de drukke fietspaden komt wel de Westvlietweg Den Haag (aan de oostkant van de Vliet ter hoogte van Leidschendam-Voorburg) voor.

Twintig procent van de fietsers voelt zich onveilig tijdens zijn rit vanwege drukte op de weg, stoplichten en het gedrag van andere weggebruikers. Top-fietsdagen zijn donderdag en dinsdag. En dan vooral in de spitsuren 07.00 – 09.00 uur en 16.00 – 18.00 uur. Inmiddels gebruikt 20 procent van de fietsers een e-bike.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter