Nieuws
Gemeente claimt ten onrechte eigendom

De panden Vlietstraat 2 en 4 zijn geen gemeentelijk eigendom, ook al claimt wethouder Bianca Bremer dat wel. Sterker nog: Vlietstraat 4 bestaat helemaal niet.

Dat blijkt uit gegevens van het kadaster. De bestuurder stelt in een Intentieovereenkomst met projectontwikkelaar Waaijer dat Vlietstraat 2 en 4 gemeentelijk bezit zijn.

De overeenkomst gaat over een grootschalig bouwplan voor dit gebied inclusief een ondergrondse parkeergarage, een Hoogvliet supermarkt en woningen. Waaijer heeft het plan, dat betaald wordt door Hoogvliet beheer, bedacht.

Vlietstraat 2 is eigendom van een aantal bewoners, zo heeft mevrouw F.B. Vlietnieuws laten weten. Zij woont er zelf en is mede-eigenaar.

Vlietstraat 4 is feitelijk Vlietstraat 2a. Eigenaar is Stedin, de beheerder van stroomnetwerken.

Vlietnieuws constateerde al eerder dat in de overeenkomst tussen Bremer en Waaijer de panden Herenstraat 44 en 46 ontbreken; gebouwen waarvan de gemeente altijd beweerde dat die van hen waren.  Dat bevestigt het kadaster. Ook deze panden zouden moeten wijken voor het plan-Waaijer.

De missers in de Intentieovereenkomst zijn opvallend aangezien Rob Waaijer, eigenaar van Waaijer projectontwikkeling, en wethouder Bianca Bremer elke pagina afzonderlijk van hun parafen hebben voorzien ten teken dat de teksten zijn gecontroleerd en akkoord zijn bevonden. (foto: Herenstraat 42)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter