De gemeente wil eigenaren van bestaande woningen in het gebied Klein Plas Poelpolder (KPP) ertoe verleiden afstand te doen van hun gasaansluiting voor verwarming en koken. Dit is samenhang met de nieuwbouw in dit gebied. De nieuw te bouwen panden krijgen geen aardgasaansluiting meer.

KPP ligt tussen de Vliet/Plaspoelkade/Oude Trambaam/David Zocherstraat in Leidschendam. Er staan een aantal kantoorgebouwen. Daarnaast heeft de gemeente er grond en staat er de oude betonfabriek van Mebin. De gemeente wil in dit gebied zo’n 300 woningen neerzetten, alsmede een school. Aan de bouw van de eerste 38 woningen aan de dr. van Zeelandstraat wordt nu gewerkt.

De gemeente heeft grote duurzaamheidsambities. Deze gaan niet alleen over nieuwe woningen; ook de bestaande woningen zijn onderdeel van een duurzame én aardgasvrije Klein Plaspoelpolder. Om huidige bewoners mee te krijgen heeft de gemeente het bureau Squarewise uit Amsterdam ingehuurd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter