Nieuws
Extra geld nodig voor Veurs Voorburg

De nieuwbouw van Veurs Voorburg, de vmbo-school met 400 leerlingen, aan de Rijnlandlaan vergt meer dan de daarvoor beschikbare 7,5 miljoen euro. Het bouwrijp maken van de grond en de inrichting van de openbare ruimte er om heen kosten geld. Daar is tot nu toe in het budget geen rekening mee gehouden.

Veurs Voorburg zit nu aan de Van Horvettestraat in Voorburg. Het gebouw daar is verouderd en niet meer veilig. De gemeenteraad wil zo snel mogelijk nieuwbouw voor de school. Aan de Rijnlandlaan zal een gebouw echter niet eerder dan in de tweede helft van 2021 beschikbaar zijn.

Binnen de 7,5 miljoen euro is ook geen ruimte meer om stijgende bouwkosten op te vangen. Door een gebrek aan materialen en personeel stijgen de kosten in de bouw snel nu de vraag hoog is. Zonder extra middelen zal er op de bouwplan bezuinigd moeten gaan worden.

Geldgebrek speelt ook rond de nieuwbouw van de basisschool De Dijsselbloem en kinderdagverblijf Het Pinkeltje in hetzelfde gebied (Rijnlandlaan en omgeving). Het bouwrijp maken van de terreinen en de groene inrichting vergen minstens 600.000 euro. Die kosten zijn binnen de gemeentelijke begroting nog ongedekt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter