Nieuws
Geld van burgers achtergehouden

Afvalbedrijf Avalex heeft in 2017 minder kosten gemaakt voor de invoering van een nieuw afvalsysteem dan voorzien. Er bleef ruim 400.000 euro over. Dat geld wordt echter niet teruggegeven aan de zes aangesloten gemeenten. Het wordt in een apart fonds binnen Avalex gestopt.

Daartoe heeft het bestuur van Avalex eind december besloten. Bij de besluitvorming waren de wethouders Floor Kist en Bianca Bremer betrokken. Normaliter zou het voordeel via de hoogte van de afvalstoffenheffing naar de burgers hebben moeten terugvloeien.

Avalex stelt dat het om een meerjarig project gaat waarbij het ‘onwenselijk’ is dat geld teruggaat naar de gemeenten. Het fonds, dat los is gemaakt van de begroting van het afvalbedrijf, zal gebruikt worden om kosten van een versnelde invoering van het nieuwe afvalsysteem uit te dekken of om tegenvallers door vertraging ervan mee op te vangen.

In 2017 is de invoering van het nieuwe afvalsysteem vertraagd door problemen in Leidschendam-Voorburg. Het nieuwe systeem werd als eerste in Voorburg-midden toegepast. Dat leidde tot veel onvrede van bewoners ook omdat tegelijkertijd de wekelijkse vuilophaal werd omgezet in een tweewekelijks systeem. Afvalbergen op straat waren het gevolg aangezien er te weinig ondergrondse containers waren om de spullen in te stoppen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter