Nieuws
Nieuwe lijn Voorburg – Den Haag centrum

De gemeente Den Haag start, met steun van de rijksoverheid, een studie naar een nieuwe openbaar vervoerverbinding tussen Voorburg en Den Haag centrum via de Binckhorst. Dat heeft de Haagse wethouder Tom de Bruijn zijn gemeenteraad laten weten.

Er wordt nadrukkelijk een relatie gelegd met de woningbouw en de economische ontwikkeling van de Binckhorst in relatie tot het Central Innovation District (CID): het gebied van de Binckhorst/Laakhaven, Den Haag centrum en het Beatrixkwartier.

De Bruijn geeft aan dat de rijksoverheid nog geen geld voor de investering in het openbaar vervoer heeft vrijgemaakt. Om geen tijd te verliezen wordt nu toch de studie gestart. Er wordt gemikt op een railverbinding welke ook Rotterdam en Zoetermeer op de Binckhorst en het CID moet aansluiten.

De rijksoverheid zal wel geld steken in de wegverbindingen A4 – Den Haag-zuid en A4 – Rijswijk. De verbinding A4 – Den Haag- noord (N14) krijgt vooralsnog geen extra financiële impuls.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter