Nieuws
Vlietbrug in Klein Plaspoelpolder

De  VVD wil een nieuwe brug over de Vliet ter hoogte van de oude betoncentrale van Mebin en het afvalstation van Avalex in Klein Plaspoelpolder (KPP). De partij denkt de benodigde gelden vrij te kunnen maken door een andere manier van geld uitgeven dan de huidige coalitie van GBLV, D66, PvdA en GroenLinks

Een nieuwe brug over de Vliet kost 10 tot 15 miljoen euro. B&W besloten die investering niet te doen ook al omdat andere instanties zoals rijksoverheid, provincie en metropoolregio Rotterdam Den Haag en niet aan wilden meebetalen. De oeververbinding zou alleen dienen ter ontlasting van de huidige Vlietbruggen in Leidschendam-Voorburg.

De VVD was altijd voor een nieuwe oeververbinding. In het verkiezingsprogramma voor de periode 2018-2022 is de brug dan ook opgenomen. Over de financiering meldt het programma echter niets. Volgens een woordvoerder moet het geld vrijgemaakt worden door gemeentelijke uitgaven in tijdelijke zaken te staken. En door een andere manier van woningbouw; gericht op koop- en huurwoningen in het middensegment waardoor doorstroming wordt bevorderd.

De huidige coalitie wil woningbouw in KPP, ook op de plekken van Mebin en Avalex. In KPP moeten 200 tot 300 woningen komen waaronder ook sociale huurwoningen. De plannen kennen echter een verlies van 4 tot 5,5 miljoen euro. Daarvan is 3 miljoen euro afgedekt in de gemeentelijke begroting.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter