Nieuws
Groot kunstwerk bij nieuwe Plaspoelhaven

Een viertal internationaal bekende kunstenaars dingen mee naar de opdracht om een groot kunstwerk te maken dat aan of bij een nieuwe brug die ter hoogte van de Plaspoelhaven in Leidschendam moet komen. Gemeenteraadsleden zullen op een speciaal belegde bijeenkomst in het Raadhuis moeten stemmen.

De nieuwe brug bij de Plaspoelhaven is een oeververbinding voor langzaam verkeer. Die komt ter hoogte van De Bolder. De bouwcombinatie die verantwoordelijk is voor woningbouw in het Damcentrum, inclusief een uitbreiding van de Plaspoelhaven, heeft opdracht gegeven voor het kunstwerk. De vof Leidschendam-Centrum betaalt de kunstenaar ook. Het werk wordt vervolgens eigendom van de gemeente.

De kunstenaars die meedoen zijn Albert Dedden/Paul Keizer uit Deventer, Tom Claassen uit Breda en de Spanjaard Fernando Sanchez Castillo. Zij zullen hun werken met de respectievelijke namen Haven Nest, Engelbevaarder en Lady Justice op 26 januari aan de raadsleden presenteren. Daarna volgt de stemming.

De voorkeur van de raadsleden wordt nog wel eerst bekeken door een vijfkoppige kunstcommissie. Die zal B&W adviseren, uitgaande van de voorkeur van de raadsleden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter