Nieuws
‘Nieuw Veurs Voorburg in 2019 open’

De PvdA, de huidige coalitiepartner, wil dat de nieuwbouw van Veurs Voorburg (vmbo-school met 400 leerlingen) aan de Rijnlandlaan, Voorburg, in 2019 open gaat. Dat staat in het verkiezingsprogramma 2018 – 2022 van de partij dat dit weekeinde is geopenbaard.

Het is een opmerkelijke stelling aangezien de partij er eerder mee akkoord ging dat de nieuwe school in 2021 zou openen. Volgens deskundigen is er vanaf nu nog minstens een jaar nodig voor ontwerp, aanbesteding en bouwrijp maken van het terrein. Daarmee is het openen in 2019 volstrekt onhaalbaar.

Veurs Voorburg zit nu aan de Van Horvettestraat in een oud gebouw. De PvdA: ‘Het huidige gebouw is al jarenlang ‘op’. De plannenmakerij door de gemeente duurt veel te lang en de PvdA wil in september 2019 een nieuw Veurs Voorburg kunnen openen’. De PvdA maakte zelf jarenlang deel  uit van de college’s van B&W die over de nieuwbouw konden beslissen.

Desgevraagd liet de PvdA weten dat het programma al enige maanden terug was geschreven. Destijds zou er nog wel van 2019 sprake zijn geweest.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter