De huidige coalitie van GBLV, D66, PvdA en GroenLinks heeft te weinig sociale woningbouw gerealiseerd. Dat erkent wethouder Floor Kist, lijsttrekker van GroenLinks bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, op de site van zijn partij.

De coalitie, die begin 2015 aantrad, wilde dat 30 procent van de nieuwbouw zou bestaan uit sociale huurwoningen. Er is echter geen sociale huurwoning gebouwd. Er zijn wel plannen voor de bouw van zo’n 300 sociale woningen maar daarvoor is nog geen spade de grond in gegaan.

‘We hebben plannen voor meer sociale woningbouw, maar is nog te weinig gerealiseerd. Daar wil ik nog meer aandacht aan besteden. En waar ik zeker mogelijkheden zie is via duurzame maatregelen de energiekosten bij de meest kwetsbare huurders van sociale woningbouw terug te brengen. Zo
hebben we resultaat op armoedebestrijding en op duurzaamheid. Een mooie combinatie’, aldus Kist.

De bestuurder gaat verder in op duurzaamheid en zorg; twee onderwerpen uit zijn huidige portefeuille. ‘Als wethouder ben ik blij te merken dat in de samenleving en in de gemeenteraad brede steun bestaat voor duurzaamheid. Het wereldklimaatakkoord van Parijs moet ook bij ons nu een vervolg krijgen. Zo heb ik een brede duurzaamheidsagenda opgesteld die aandacht geeft aan CO2-reductie, klimaatadaptatie, grondstoffen bij afval, biodiversiteit en gezondheid. Deze agenda krijgt brede steun’.

‘Inwoners die zorg nodig hebben, moeten deze zorg ook krijgen. Als knelpunten worden geconstateerd op het gebied van de maatschappelijke ondersteuning, biedt de gemeente een vangnet voor inwoners waarvoor het echt noodzakelijk is. Zo heb ik voorgesteld om de eigen bijdrage te verlagen voor WMO-voorzieningen (Wet maatschappelijke ondersteuning; zorg, red.). En ik heb de eigen bijdrage afgeschaft voor echt kwetsbare groepen’.

‘Zoals u merkt, wil ik als wethouder dingen daadwerkelijk tot stand brengen. Niet alleen stukken lezen en vergaderen. Maar samen met instellingen, verenigingen en bedrijven deze gemeente vooruit helpen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter