B&W bekijken de mogelijkheid om een  complex van sociale woningen voor ouderen met zorgvoorzieningen waarvan ook de buurt gebruik zou kunnen maken – bekend als de Vlinderhof – in Klein Plaspoelpolder (KPP) te realiseren. In KPP zijn 30 sociale woningen voorzien.

KPP is het gebied tussen Vliet, Plaspoelkade, Oude Trambaan en David Zocherstraat in Leidschendam. Daar moeten in totaal zo’n 200 woningen gebouwd worden. De Vlinderhof is een particulier initiatief. In 2016 gaf de gemeenteraad te kennen dat het gerealiseerd moest worden.

Aan de Rijnlandlaan in Voorburg lukte dat niet. Er is wel naar andere plekken gekeken, maar ook dat bleek onhaalbaar. Er was zelfs even sprake van dat de Vlinderhof in Den Haag terecht zou komen. Behalve KPP zijn er nu nog twee andere opties: in Leidschendam-Zuid en in Leidschendam-Noord.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter