Een reactie van Paul Beijerling op de subsidie perikelen rond de theaters. ,,Zoals de huidige wethouder Bianca Bremer aangeeft is er bij de voorjaarsnota 2011 besloten het beschikbare budget voor cultuur en theater flink te verminderen. Bezuinigen dus. Dat is al wel alweer 7 jaar geleden. Als redenen werden toen onder meer gehanteerd, overlapping, dezelfde programma-onderdelen, het toenmalige Camuz onderscheidde zich niet van theater de Tobbe. Uiteindelijk is gekozen mede door betere faciliteiten en een grotere capaciteit voor de locatie aan het Burgemeester Feithplein. Dat moest de culturele hotspot worden. Is nu Theater Ludens. Camuz geen subsidie meer, stopte en werd door een aantal enthousiastelingen overgenomen onder de naam het Veur theater. Ik ben van mening dat er anno 2018 in het algemeen te weinig subsidie naar culturele instellingen gaat. Het is aan de nieuw te kiezen gemeenteraad om hier eens opnieuw naar te kijken, verandering in aan te brengen. Een vergelijkbare gemeente als Rijswijk stopt jaarlijks meer dan € 1.000.000 alleen al in hun plaatselijke schouwburg en ik moet zeggen dat ik ondanks ‘de grote namen’ aldaar zelf veel liever naar de kleinere, intiemere Voorburgse podia zou gaan. Zal duimen voor wat meer financiële erkenning en voor al die vrijwilligers die ondanks de karige subsidiebedragen elk jaar weer een prachtig programma weten neer te zetten.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter