Nieuws
Greep op financiën Avalex nodig

B&W van Pijnacker-Nootdorp willen dat de gemeenteraad grip houdt op de financiën van afvalbedrijf Avalex waarvan Leidschendam-Voorburg mede-eigenaar is. Dat kan door het instellen van een zogenoemde rekeningcommissie bestaande uit zes leden; één raadslid van elke gemeente die in Avalex deelneemt. Zo kan de gemeenteraad de controlerende rol op de financiële gang van zaken binnen Avalex handen en voeten geven. Dat blijkt uit een brief van wethouder Piet Melzer. Avalex wordt omgevormd tot zelfstandige bedrijfsvoeringsorganisatie. Dat betekent dat er geen sturende rol meer voor gemeenteraden is weggelegd. Ze mogen alleen nog een zienswijze op de begroting indienen en overigens advies geven. In de nieuwe opzet krijgt Avalex geen commissies naast directie en bestuur. Wel is er een auditwerkgroep voorzien. Melzer wil nu dat aan die auditwerkgroep een rekeningcommissie wordt gekoppeld. In de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg nam alleen de VVD afstand van de nieuwe opzet van Avalex.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter