Nieuws
Avalex houdt kosten geheim

Afvalbedrijf Avalex dat mede in handen in van Leidschendam-Voorburg, wil niet bekend maken hoeveel men uitgeeft aan het ophalen en wegbrengen van afval. Dat geldt ook voor de kosten die derden maken; bedrijven die door Avalex worden ingeschakeld.

Ook de kosten per gemeente worden geheim gehouden. Volgens Avalex gaat het om bedrijfsgevoelige informatie. Het inzicht in de kosten was gevraagd door Onafhankelijk Rijswijk, een partij in de Rijswijkse gemeenteraad. Ook Rijswijk zit in Avalex.

Avalex brengt restafval per schip naar Twence in Hengelo voor de verwerking. Het contract daarvoor loopt eind dit jaar af. Grofvuil zet Avalex af bij Renewi Contrans in Wateringen. Het contract loopt tot 31 augustus 2019 maar kan nog met maximaal twee jaar verlengd worden.

Groenafval (GFT) gaat van Avalex naar Indaver Compost in Wateringen. Het contract loopt eind dit jaar af maar kan nog maximaal drie jaar verlengd worden. Papier en karton gaat van Avalex via Midwaste naar Reparco Randstad. Over deze afvalcategorie wil Avalex verder niets meedelen.

PMD (plastic, metalen, drankverpakkingen) gaat via Midwaste naar Suez/Sita in Delft. Het contract loopt nog tot 1 januari 2019. Glas wordt via Midwaste naar Beelen b.v. in Vlaardingen gebracht. Ook over dit contract wil Avalex niets kwijt.

Avalex wordt gefinancierd door de zes gemeenten die er eigenaar van zijn. Zij slaan de uitgaven om in de afvalstoffenheffing die de burgers moeten betalen. De kosten van Avalex bepalen een groot deel van de gemeentelijke bijdrage.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter