Nieuws
Hondengebied Sytwendepark verkleind

B&W hebben besloten het gebied waar honden los mogen lopen in Park Sytwende drastisch te verkleinen. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan een medio 2017 aangekondigd voornemen.

Toen berichtte wethouder Nadine Stemerdink dat er in het park een heup hoog hek kwam met aan beide zijden hagen waardoor het honden losloopgebied wordt gescheiden van het wandelgebied. In het wandelgebied mogen honden alleen nog aan de lijn lopen. Het speeleiland is nu al verboden gebied voor honden en dat blijft zo.

De wethouder gaf aan dat de vele honden ervoor zorgen dat mensen niet meer gaan wandelen in het park, het speeleiland moeilijk bereikbaar is, er schade aan het groen ontstaan en dat omwonenden klagen over geluidoverlast.

De Vereniging vrienden Sytwendepark, een club van hondenbezitters, heeft met verbijstering gereageerd op het besluit van B&W. ,,Wethouder Stemerdink (PvdA) neemt College van B&W mee in haar drammerige aanpak van het Sijtwendepark. De bijna 300 leden tellende Vereniging Vrienden Sijtwendepark (VVS) is verbijsterd over het besluit van het College van B&W om – zonder het gebruik van het Sijtwendepark en de effecten ervan objectief onderzocht te hebben – te besluiten dat het hondenlosloopgebied in dit park wordt teruggebracht tot minder dan een derde deel van wat het nu is.”

,,De VVS heeft voor de inrichting en gebruik van het park constructieve plannen voorbereid en voor mogelijke knelpunten passende oplossingen bedacht, hierbij gesteund door hondengedragsdeskundigen. Echter was er als gevolg van de autoritaire en hooghartige houding van de wethouder zelfs geen ruimte tot redelijk overleg.”

,,De minachting die spreekt uit een herziening van het zorgvuldig afgewogen losloopbesluit van haar voorganger Houtzager is ronduit verbijsterend, temeer daar deze maatregel enkel is gebaseerd op een paar individuele geluiden en welgeteld één klachtenbrief van een omwonende. Het pijnlijk ontbreken van een grondig onderzoek naar gebruik en effecten met behulp van metingen ter plaatse onderstreept de gebrekkige benadering van een feitelijk niet bestaand probleem en de totale afwezigheid van een dringende reden.”

,,Tot overmaat van ramp wordt er door de wethouder € 30.000,- voor het aanleggen van een hekwerk over de balk gesmeten, aangezien zoals de gemeente in haar verslagen ook suggereert, er voor de hondenbezitters weinig reden meer bestaat om dit park in de toekomst te gaan bezoeken. Omdat de wethouder weigert eerst een gebruiks- en feitenonderzoek te doen, vraagt de VVS zich af welke belangen in deze maatregel een rol spelen. Het is duidelijk dat dit besluitvormingsproces in deze vorm een aanfluiting is voor de interpretatie van participatie. De VVS zal alle mogelijke wapens in de strijd brengen tegen dit besluit.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter