Nieuws
Alternatieven voor bouwplan Herenstraat

De ondergrondse parkeergarage die gepland is achter de gevel van Herenstraat 42 in Voorburg, wordt mogelijk niet vrij toegankelijk. Dat blijkt uit alternatieven die Waaijer Projectontwikkeling voor het plan heeft gemaakt.

De garage zou goed zijn voor 120 parkeerplaatsen. Waaijer stelt nu voor die alleen te bestemmen voor inwoners van het gebied. Een alternatief is de garage ook te laten dienen voor klanten van de nieuw te bouwen Hoogvliet supermarkt.

Een derde optie is een voor eenieder toegankelijke garage. Dan zou echter de parkeergarage Oude Haven afgesloten moeten worden voor bewoners van de flats daar boven.

De nieuw te bouwen supermarkt zou beleverd moeten worden vanuit de Raadhuisstraat, aldus Waaijer. De opstelplek daarvoor zou de huidige achteringang zijn voor de binnenplaats van Herenstraat 42. Aangezien de vrachtwagens achterwaarts in moeten parkeren zal wel steeds het verkeer in de Raadhuisstraat gestremd worden.

Waaijer blijkt bereid drie panden uit zijn oorspronkelijke plan te halen. Het betreft Herenstraat 38, Herenstraat 52 en 54, maar dan alleen wat betreft de voorkant. Deze twee laatste panden zijn nu in bezit van Hoogvliet.

De projectontwikkelaar worstelt nog met het gemeentelijke monument in de Vlietstraat, de negentiende eeuwse werkplaats nu transformatorhuis. Daarvoor zijn drie opties: handhaven, verplaatsen of hergebruik monumentale delen.

Een ander probleem vormt de bouwhoogte aan de Raadhuisstraat. Indien die omlaag gaat, zal de bouwhoogte links en rechts stijgen, zo geeft Waaijer te kennen.

Het Plan Waaijer omvat het gebied tussen Herenstraat, Sionsstraat, Raadhuisstraat en steeg tussen de Raadhuisstraat en de achtergevel van Herenstraat 56.

Behalve de ondergrondse parkeergarage en een nieuwe Hooggvlier supermarkt (1800 vierkante meter groot: zo’n 400 vierkante meter groter dan de bestaande) wil Waaijer er 20 stadswoningen en zeventien appartementen realiseren (nu zijn dat er 6). Voor de woningen en appartementen zijn 35 extra parkeerplaatsen nodig. Daarnaast wordt de winkelruimte (niet zijnde Hoogvliet) uitgebreid van 195 vierkante meter nu naar 400 vierkante meter straks.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter