Nieuws
Lasten daalden

In de periode 2014 – 2018 zijn de woonlasten voor inwoners van Leidschendam-Voorburg met 2,2 procent gedaald; 0,5 procent per jaar. Dat heeft een landelijk onderzoek van De Telegraaf uitgewezen. In Leidschendam-Voorburg daalde de onroerend zaak belasting (ozb) over de genoemde periode met 2,7 procent. De rioolheffing steeg met 4,6 procent, de afvalstoffenheffing daalde met 5 procent. De Telegraaf keek in het onderzoek naar éénoudergezinnen. De ozb daalde door een aanpassing van die belasting voor bedrijven. De afvalstoffenheffing kon veel meer omlaag, maar B&W hielden een deel van die verlaging achter om toekomstige stijgingen meer te kunnen opvangen. In het plaatje is geen rekening gehouden met inflatie (circa 2 procent per jaar).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter