Nieuws
Cultuurprijs met een smetje

Stefan Evenblij is niet blij met de gang van zaken rond de cultuurprijs. Hij beschuldigt het Veur Theater – dat de publieksprijs won – in een twitterbericht van manipulatie. Zijn bericht luidt als volgt:

‘Lieve mensen! Bedankt voor al jullie eerlijke stemmen op mij voor de cultuurprijs! Ik ben tweede geworden, met bijna 400 stemmen! Maar de “winnaar” het Veurtheater heeft mij met een betaalde campagne verslagen! Dus voel mij de morele winnaar!  ? komende tijd gaan jullie nog genoeg van mij horen: theater op lokatie, film, kunst en muziek! Dankbaar dat ik elke dag mag doen wat ik het liefste doe!’

Voor de publieksprijs werden 1895 stemmen uitgebracht via de site van de politieke partij GBLV, organisator van de cultuurprijs. Het Veur Theater kreeg er daar 477 van. Overigens liet de directie van het theater weten dat men ‘de cultuurprijs’ had gewonnen. De juryprijs ging echter naar Ab Smit, de man achter het Culturele zomerfestival.

Ondanks zijn woede trad Stefan Evenblij bij de uitreiking van de cultuurprijs, woensdagavond, wel op, samen met Polle Eduard. Evenblij heeft daarover een filmpje gemaakt. Dat is te zien via https://fb.me/2vQaWhON8  (foto: evenblijstudio)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter