Drie jaar nadat ze het van de gemeente gekocht hebben, hebben Theo en Willeke van der Plas een vergunning aan kunnen vragen voor de restauratie van hun monumentale brugwachtershuisje bij de Wijkerbrug in Voorburg.

Het echtpaar kocht het huisje begin 2015 om er een bed & breakfast in onder te brengen. Alhoewel de gemeente ‘snelle’ procedures beloofde is er tot nu toe niets gebeurd. Gedurende drie jaar is er overleg gevoerd met de gemeente en de provincie Zuid-Holland, beheerder van de Vliet en de kade er langs.

Het duurde alleen al een jaar voordat  de gemeente het verkochte brugwachtershuisje overdroeg aan de kopers. Dat was toen te kort dag nog iets voor het toeristenseizoen 2016 te doen. Ook het seizoen 2017 lukte niet vanwege vergunningeisen. Na de restauratie hopen Theo en Willeke van der Plas deze zomer hun droom nog wel te realiseren.

Tegelijk met het brugwachtershuisje bij de Wijkerbrug verkocht de gemeente een soortgelijk huisje bij de zogenoemde Kippenbrug, tegenover recreatiepark Drievliet. De kopers daarvan verkochten hun bezit uit frustratie al in 2016. In 2017 trok er een ijssalon in.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter