Nieuws
Eneco-aandelen: 85 tot 98 miljoen

De gemeente kan tussen 85 en 98 miljoen euro vangen als het de aandelen in energiebedrijf Eneco (3,44 procent) verkoopt. Dat blijkt uit de nieuwste berekeningen – onvoorziene omstandigheden daargelaten – die onder de gemeentelijke aandeelhouders van Eneco de ronde doen. Inmiddels is het traject voor de verkoop van de aandelen in gang gezet. Wanneer een en ander een feit is, kan nog niet worden ingeschat. Dus ook niet wanneer de gemeente het geld in kas heeft. Het zou nog wel in de komende vier jaar moeten gebeuren; de zittingsperiode van een nieuw te vormen college van B&W na de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart. Met de aandelenverkoop raakt de gemeente wel 1,5 tot 2 miljoen euro kwijt die men jaarlijks van Eneco als dividend op de aandelen ontvangt. Omdat er nog geen duidelijkheid is over het binnen komen van het Enecogeld kan een nieuw college van B&W daar ook niet mee rekenen in de plannen voor de komende jaren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter