Er ligt een nieuw bouwplan voor een deel van de Duivenvoordecorridor (DVC). Het betreft een stuk grond achter de woningen Veursestraatweg 201 – 211, dat nu nog uit tuinbouwkassen bestaat. Het plan maakt geen deel uit van de gemeentelijke voornemens tot bebouwing van DVC.

Op het stuk grond, zo’n 23.500 vierkante meter, moeten zeven villa’s komen. Drie daarvan staat los in het land, de andere vier zijn geschakeld. De villa’s komen op woonerven en krijgen twee toegangswegen: vanaf de Veursestraatweg en vanaf de Noortheylaan. Elke villa heeft een tuin aan het water.

Het project heet ‘De Groene Horsten’ en is ontwikkeld door Schouten en zijn partner BPD. De twee werken ook samen bij de ontwikkeling van het Damcentrum en de bouw van woningen op het terrein van het CBS-kantoor in Voorburg.

De kassen zijn al leeg. Een grondbedrijf is nu bezig met de voorbereiding van de sloop. De woningen die al in dit gebied staan, blijven ook met de villabouw behouden. Schouten en BPD willen binnenkort met de verkoop van de stukken grond en de geplande villa’s beginnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter