Nieuws
Afvalproblemen over enkele maanden voorbij

De afvalproblemen zijn over twee tot drie maanden voorbij. ,,Dan hebben we de zaak op orde.’’ Dat voorspelde wethouder Nadine Stemerdink in een lijsttrekkersdebat voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart. Stemerdink voert de PvdA-lijst aan.

De politica gaf wel aan dat de gemeente niets kan doen aan de stort van grofvuil in de openbare ruimte, dan wel burgers die hun zakken huisvuil naast containers dumpen. Dat mensen grofvuil op straat gooien noemde Stemerdink ‘bizar’ en ‘asociaal’. ,,Avalex komt het gratis ophalen.’’

Er zijn nu 400 ondergrondse containers in de gemeente, zo liet Stemerdink weten. Bij tien procent daarvan zijn er problemen. Avalex zal die containers sneller moeten legen omdat ze nu vaak vol zitten en mensen hun zak vuil er naast gooien. In dit soort gevallen zullen inwoners ook geen boete krijgen voor het zo ‘storten’ van hun afval.

Is de container niet vol, en dus bruikbaar, maar zet men desondanks de zak vuil er naast, dan volgt wel een boete, zo gaf de wethouder aan. Die is 104 euro, inclusief administratiekosten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter