Nieuws
Lijsttrekkers voorspellen uitslag

De zeven lijsttrekkers van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart hebben een voorspelling gedaan over de uitslag. Ze deden dat in een debat bij lokale omroep Midvliet. Er zijn 35 zetels in de gemeenteraad te verdelen.

Hans Peter Klazenga (GBLV, nu 8 zetels) gaf aan tussen 8 en 10 zetels te willen halen. Nu heeft de partij acht vertegenwoordigers in de gemeenteraad. ,,Wij willen de grootste blijven.’’ Astrid van Eekelen (VVD, nu 8 zetels) kwam ook met 8 tot 10 als verkiezingsresultaat. ,,Wij willen de grootste worden.’’

Lia de Ridder (D66, zes zetels) liet weten te gaan voor handhaving van die zes. Juliette Bouw (CDA vijf raadszetels) voorspelde een winst van twee zetels. Nadine Stemerdink (PvdA, 3 zetels) noemde het ,,erg mooi’’ als de partij de drie zitjes zou behouden.

Floor Kist (GroenLinks, 3 mensen in de gemeenteraad) voorspelde een ‘winst’ ten opzichte van het huidige aantal zonder een getal te noemen. Jan Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP, nu één representant in de gemeenteraad) stelde: ,,Bij de vorige verkiezing haalden we 1 zetel. Nu doen we voor de tweede keer mee dus hoop ik op twee zetels.’’

Wie alle voorspellingen bij elkaar optelt zal ontdekken dat er meer stoelen in de gemeenteraad nodig zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter