Naar verwachting start begin 2019 de bouw van de eerste woningen in de Duivenvoordecorridor (DVC). Het gaat om tien villa’s op het terrein van de voormalige kwekerij De Bosrand aan de Noordheylaan. Het project staat bekend als Buitenvoorde. Het terrein wordt nu eerst opgehoogd waarna de grond moet inklinken te behoeve van de nodige stevigheid voor de bouw.

Voor het DVC-deel tussen de Veursestraatweg en de Vliet loopt een verkoopprocedure. Gerenommeerde ontwikkelaars hebben ingeschreven met plannen die passen bij wat de gemeente wil voor de herontwikkeling van het gebied. In een landelijke omgeving ontstaat een mix tussen wonen en recreatie, met behoud van het groene karakter en de kwaliteiten van de opvaarten loodrecht op de Vliet. Als duidelijk is welke partij het beste plan heeft voor het gebied, kunnen ook hier de werkzaamheden starten. (foto gemeente)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter