Een nieuw te vormen coalitie kan meer woningen laten bouwen in de Duivenvoordecorridor (DVC) – het gebied tussen Leidschendam en Voorschoten –  dan tot nu toe aangenomen. In de plannen is nog ruimte om 6229 vierkante meter groen te bebouwen.

DVC kende een maximaal bouwoppervlak van 30.929 vierkante meter. Daarvan is tot nu toe 24.701 vierkante meter ingevuld. De resterende ruimte kan dus nog worden volgebouwd.

Dit jaar zullen de kassen van Life&Garden nog gesloopt worden. De complexen van Vlinders aan de Vliet en Gamma blijven vooralsnog bestaan. Dat geldt ook voor kwekerij Rimmelzwaan aan de Lytweg 8, en kwekerij Duivenvoorde, Veursestraatweg 298a.

In het stuk van DVC tussen de Veursestraatweg en de spoorbaan Amsterdam-Rotterdam zijn vooralsnog drie bouwprojecten voorzien: Noorthey (4000 vierkante meter), Buitenvoorde (1500 vierkante meter) en het Schakelstuk (1000 vierkante meter).

Noorthey ligt parallel aan het terrein van RKAVV. Buitenvoorde betreft het gebied van de voormalige kwekerij De Bosrand aan de Noortheylaan. Hier komen tien villa’s van twee etages met een puntdak. Het Schakelstuk betreft het grasland naast Vlinders aan de Vliet, achter Veursestraatweg 193.

In het DVC-gedeelte tussen de Veursestraatweg en de Vliet is een bouwoppervlak van 18.200 vierkante meter beschikbaar. Dat zal volgens de gemeentelijke plannen in een vijftal deelgebieden worden opgesplitst.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter