Nieuws
Buurt m/v werkt zegt gemeente

De gemeente wil verder met Buurt m/v, de organisatie waarvan medewerkers als buurtman of –vrouw praktische ondersteuning geven aan kwetsbare wijkbewoners. Dit ondanks het feit dat Buurt m/v de doelstelling inzake te helpen aantal mensen, niet heeft gehaald.

Buurt m/v startte in februari 2017 met een gemeentelijke subsidie van 175.000 euro. Binnen een jaar moest de organisatie 40 inwoners helpen. Buurt m/v is daar niet in geslaagd. De teller staat op 34. Men ‘verwacht’ binnenkort wel de genoemde 40 te bereiken.

De samenwerking met zorg- en welzijnpartners verloopt soepel, stelt de gemeente nu. De gemeente wil verder met Buurt m/v op het gebied van werk en inkomen en in het ondersteunen van mensen met financiële problemen en zonder regie op het huishouden. In februari 2019 wordt er opnieuw geoordeeld.

Deelnemers melden zich aan bij Buurt m/v via huisartsen en zorginstellingen. Buurt m/v is met vijf mensen actief in alle wijken van Leidschendam-Voorburg. De praktische ondersteuning van de medewerker aan de deelnemer bestaat onder meer uit ondersteuning bij het opbouwen van een sociaal netwerk in de wijk en bij zaken als het huishouden, huisvesting en de financiële administratie.

Medewerkers van Buurt m/v zijn buurtgenoten met een afstand tot de arbeidsmarkt, die gemotiveerd zijn deze afstand te dichten. De buurtvrouwen- en mannen waren tot hun aanstelling aangewezen op een bijstandsuitkering en krijgen als medewerker van Buurt m/v een regulier arbeidscontract aangeboden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter