Nieuws
Aanleg Vlietbrug kan niet meer

De aanleg van een nieuwe brug over de Vliet bij Klein Plaspoelpolder in Leidschendam is onmogelijk. Dat stelt GBLV in een tekst voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart. GBLV is de grootste in de coalitie met D66, PvdA en GroenLinks.

,,Het aanleggen van een brug over de Vliet bij Klein Plaspoelpolder is feitelijk onmogelijk door bouwplannen of overeenkomsten voor woningen en een school. De gemeenteraad heeft daar op basis van uitgebreide onderzoeken een democratisch besluit over genomen’’, schrijft de grootste coalitiepartij.

De gemeenteraad heeft tot nu toe echter alleen ingestemd met zogenoemde ‘spelregelkaarten’ voor de ontwikkeling van deelgebieden binnen Klein Plaspoelpolder. Op grond daarvan dienen ontwikkelaars plannen in te dienen die dan vervolgens worden afgewogen en eventueel goedgekeurd.

B&W willen Klein Plaspoelpolder gaan bebouwen. Er zou ook een school moeten komen, maar daarover is nog geen besluit gevallen.

De oppositiepartijen VVD en CDA willen een nieuwe brug. De huidige coalitie koos daar niet voor ook al stond in het programma van GBLV voor de gemeenteraadsverkiezing van 2014 wél dat er een nieuwe brug moest komen.

In de coalitie stapte GBLV van dat voorstel af op grond van ‘voortschrijdend inzicht’. De brug zou niet tot een betere doorstroming van verkeer gaan leiden en files alleen verplaatsen. Bovendien speelden de kosten van een nieuwe brug, 12 tot 15 miljoen euro, een rol. (op de foto voert het CDA campagne vóór de brug)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter