Nieuws
Bodemvervuiling Klein Plaspoelpolder

Op een aantal plekken in Klein Plaspoelpolder (KPP) is de bodem zodanig vervuild dat sanering nodig is voordat er woningen gebouwd kunnen gaan worden. Dat blijkt uit het bestemmingsplan voor het gebied tussen Plaspoelkade, Oude Trambaan, David Zocherstraat en De Vliet, op de grens van Leidschendam en Voorburg.

B&W willen in KPP 2200 tot 400 woningen laten bouwen alsmede een basisschool. Maximaal kunnen er 666 woningen in het gebied komen. De school zou 2500 vierkante meter in beslag mogen nemen, exclusief een speelplein. Uit het bestemmingsplan blijkt dat de leegstaande kantoren aan het Oosteinde worden gesloopt. Het Total tankstation gaat eind 2018 dicht en wordt niet vervangen.

Op het terrein van de oude gemeentewerf en het afvalstation van Avalex zitten zware metalen en cyanide in de bodem. Die vervuiling moet gesaneerd worden. Dat geldt ook voor bodemvervuiling ten westen van het kantoor Oosteinde 208 en de bodem van het Total tankstation.

Of de bodemvervuiling op het Mebin-terrein (olie en zware metalen) ook weggehaald moet worden, moet nog blijken bij nader onderzoek. Mocht Landal vertrekken, dan moet de bodem daar nader onderzocht worden. Hier was ooit een laboratorium inclusief opslag van chemicali├źn.

De gemeente wil in KPP kleine bedrijven toestaan op de huidige plek van het Total tankstation en op de koppen van de te bouwen huizenblokken. In het gebied komt ook een speelruimte voor kinderen. Voor de verdere toekomst houdt de gemeente er rekening mee dat het Libanon Tribunaal KPP verlaat. Als dan moet bezien worden wat er met het gebouw en de grond moet en kan gebeuren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter