Avalex-topman Vincent van Woerkom is bereid de diensten van zijn bedrijf per gemeente en woonwijk aan te passen. ,,We hoeven niet in alle gemeenten en alle wijken exact hetzelfde systeem door te voeren. We kijken met de gemeenten en de burgers wat in welke wijk het beste werkt, het meest geschikt is en waar de mensen zich het prettigst bij voelen.’’ Dat zegt hij in een interview met een huis-aan-huisblad in Pijnacker-Nootdorp.

,,De meeste mensen willen best scheiden aan de bron en meewerken, maar het moet wel praktisch zijn en ze moeten overtuigd zijn van het nut. Nog steeds zijn er mensen die denken dat we uiteindelijk toch alles op één grote hoop gooien, terwijl dat toch echt onzin is’’, aldus Van Woerkom. De topman erkent dat zijn bedrijf geen beste naam heeft. Campagnes om dat imago op te vijzelen wijst hij echter af. Hij wil campagnes voeren over het voordeel van het scheiden van afval.

,,Uiteindelijk moeten we het met z’n allen zo goed mogelijk zien te fiksen. De burgers en wij als Avalexmensen hebben feitelijk hetzelfde belang en hetzelfde doel: de rommel netjes opruimen en ervoor zorgen dat de straat er netjes uit blijft zien. We willen er alles aan doen om het overal netjes te houden en te maken maar er wordt wel eens te makkelijk alleen naar Avalex gewezen. Wij zijn het niet die rotzooi ergens neerzetten. Dat doen burgers zelf.’’

,,Wij willen ons wel tot het uiterste inzetten om de rommel snel op te ruimen. En als het wordt veroorzaakt door de te geringe capaciteit van een container dan moeten we doen wat we moeten doen: vaker legen of een extra container bijplaatsen. Lang niet altijd is dat het geval, maar hebben mensen gewoon geen zin om de container te gebruiken of om het bij een brengplaats als grofvuil aan te bieden. In dit soort gevallen zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de handhaving maar uiteraard zijn we altijd bereid om met de gemeenten samen te werken en zaken af te stemmen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter