Nieuws
Meer kantoren rond station Voorburg nodig

De gemeente moet investeren in kantoorruimte rond station Voorburg. Daarentegen kan er kantoorruimte verdwijnen in Klein Plaspoelpolder, Overgoo, het centrum van Voorburg en rond Leidsenhage.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het bureau STEC heeft gedaan in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De provincie heeft een en ander verwerkt in een discussienota over de kantoren in de provincie.

Leidschendam-Voorburg moet zich richten op kleinschalige kantoorruimten waarin kleine en middelgrote bedrijven zitten die zich vooral op de lokale markt richten. De gemeente kent een overaanbod aan kantoorruimte. Er moet 50.000 tot 70.000 vierkante meter verdwijnen.

Volgens STEC is er in de hele provincie genoeg kantoorruimte, alleen komen vraag en aanbod niet overeen. Daarnaast moet de nieuwbouw van kantoren afnemen, moet de voorraad omlaag gebracht worden, is een flexibeler beleid nodig, moet de provincie de gemeenten actiever steunen en zou leegstand alleen aangepakt moeten worden bij verloedering.

Er zal gewerkt moeten gaan worden naar dertien toplocaties; geen van allen in Leidschendam-Voorburg. Groei voorziet STEC onder andere rondom Den Haag CS, in Den Haag Centrum, het Beatrixkwartier en rond de Utrechtsebaan.

STEC pleit er wel voor gemeenten meer ruimte te geven voor eigen afwegingen als het gaat om het realiseren dan wel laten verdwijnen van kantoorruimte. Daardoor kan zelfs meer groei tot stand komen. (op de foto kantoor Voorhaghe aan het stationsplein Voorburg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter