Het afvalbrengstation gaat op 4 juni sluiten. Eerder was aangekondigd dat het per 1 juli zou zijn. Wethouder Floor Kist had beloofd in maart alle inwoners van Leidschendam-Voorburg te informeren over de op handen zijnde sluiting.

De Gemeenteraadsverkiezing is geweest. Coalitiebesprekingen beginnen. Zal het college van B&W desondanks doorwerken? Krijgen alle inwoners vóór eind maart de informatie hierover?

‘Natuurlijk krijgt u alle informatie. Daarin is het college heel secuur, dat moet u echt geloven. U kunt het in ’t Krantje lezen’.

‘Wat als ik dat krantje niet elke week krijg?’

‘Dat is niet mogelijk. Wij zijn in control. Waarschijnlijk heeft u ‘t Krantje over het hoofd gezien. Echt heel naar voor u’.

Het door de wethouder ingehuurde communicatiebureau inzake Avalex was nog niet bijgepraat. Reden: de wethouder moest de afgelopen maanden elke dag op een campagnefoto. Compost scheppen, een fietspad openen, wat kinderen pamperen, ouderen bezoeken, het MKB te vriend houden, coalitie op de borst slaan.

Al dat fotowerk kostte zóveel tijd. Ga maar na: eerst brainstormen met de spindoctor wat de foto van de dag moest worden. Dan wat regelen met figuranten, fotograaf, media en het communicatieteam van het Raadhuis. En dan het schminken. Vervolgens poses uitproberen. En het belangrijkste: de juiste foto uitzoeken. De resterende tijd moest er allicht worden bijgekomen van dit alles.

‘Als u 4 juni met uw overvolle auto en overvolle aanhanger met alle troep uit de schuur van overleden oma voor het gesloten hek van het afvalbrengstation staat, dan heeft u pech. Weest u zich er wel van bewust dat u geen chemisch afval op straat mag aanbieden. Ook glas of stenen mogen niet. Dan krijgt u een grote boete hoor. Dat gun ik u echt niet. Wij hebben de zaak met het Clean Team zeer goed onder controle, dat weet u toch? Daarom adviseer ik u dergelijk afval te bewaren totdat de fusie met Wassenaar en Voorschoten rond is. Dan zoeken we een mooie plaats voor uw afval. Heb vertrouwen dat wij het goed regelen, zoals altijd’.

(Philippine Hohage, oud-gemeenteraadslid)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter