In een openbare gemeenteraadsvergadering werd gisteravond afscheid genomen van 22 gemeenteraadsleden en drie leden van gemeenteraadscommissies. Het beraad was alleen niet te horen of te zien via de gemeentelijke website.

Formeel omdat de gemeenteraadszaal grotendeels was leeggemaakt en de benodigde apparatuur niet voorhanden was. Dat terwijl er wel geluid was en ook de camera’s waarmee de vergaderingen normaliter worden opgenomen, nog gewoon op hun plekken aan het plafond en de muur hingen.

Burgemeester Klaas Tigelaar hield een rede over de lokale democratie. Hij bedankte daarna elk vertrekkend gemeenteraads- en commissielid middels een persoonlijke noot en een cadeau.

Voor een aantal oud-raadsleden waren er onderscheidingen. Zo werden Aart Paardekooper (CDA) en Walter Rosbenders (GBLV) lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij twaalf jaar of langer in de gemeenteraad zaten. Tevens kregen zij de gemeentelijke Vroedschapspenning.

Alleen de Vroedschapspenning kregen Peter van Dolen (D66), Ron Guleij (GBLV), Philippine Hohage (fractie Hohage, voordien D66), Henk Knoester (GroenLinks, voorheen PvdA), Ton Overmeire (VVD) en Commerijn Plomp (D66) omdat zij minstens acht jaar in de gemeenteraad zaten.

Overigens ontbraken enkele markante gemeenteraadsleden zoals Marjan van Giezen (PvdA, 12 jaar gemeenteraadslid) en Hans Geurts (CDA).

Na afloop was er een receptie op het binnenterrein van Huize Swaensteyn. Morgen, donderdag, worden in een speciale zitting van de gemeenteraad de op 21 maart gekozen gemeenteraadsleden geïnstalleerd. (foto Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter