Dinsdagavond nam de gemeenteraad afscheid van 22 raadsleden. Vlietnieuws berichtte er over. Politieke partijen besteedden via twitter en facebook aandacht aan de gebeurtenis.

‘Vanavond was de laatste raadsvergadering, het afscheid van Stefan van de Griendt, Arnoud Breedijk, Tomas de Jager, Peter van Dolen, Harry Blanke en Commerijn Plomp. Bedankt voor jullie inzet voor onze gemeente’, meldde D66.

Waarop Peter van Dolen reageerde met ‘afscheid van de raad, mogelijk weer terug als we in het college komen. Maar tot zover: dank voor de mooie periodes dat ik raadslid mocht zijn’.

De VVD dan. ‘Vanavond nemen we in de raad afscheid van Mark van der Houwen, Gerrit Nijhof en Ton Overmeire. Bedankt voor jullie enthousiaste inzet voor het raadswerk en voor de partij. We gaan jullie missen’.

Bij het CDA was de boodschap als volgt: ‘Vanavond namen Aart Paardekooper, Dre Veelenturf, Jaap Geluk en Hans Geurts afscheid van de gemeenteraad. Dank voor jullie jarenlange inzet’.

‘Ook wij namen afscheid van 2 van onze raadsleden: Suheyla Okcuoglu en Henk Knoester. Heel erg bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Daarnaast willen we ook alle andere raadsleden bedanken voor hun inzet en samenwerking de afgelopen jaren’, aldus GroenLinks.

GBLV, PvdA en ChristenUnie-SGP deden niets via de sociale media. Opvallend bij de eerste twee, logisch bij ChristenUnie-SGP want daar verandert niets. En Fractie-Hohage is uit de raad verdwenen.

Hoe dan ook, de publieke uitingen waren een beetje hypocriet. Het zijn immers de partijen zelf die de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart opstelden. Net als de volgorde van de kandidaten daarop.

Vlietnieuws is bekend dat menigeen graag had willen doorgaan als gemeenteraadslid. Maar door de partij zelf in dat streven werd gefrustreerd. Om niet te zeggen: geblokkeerd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het CDA. Men noemt Hans Geurts. Maar die was er dinsdagavond, bewust, niet eens bij.

Terug naar dinsdagavond. De betrokken raadsleden mochten zelf geen genodigden meebrengen, zelfs familieleden niet. Daarentegen werden in de zaal wel wethouders, topambtenaren en toekomstige gemeenteraadsleden gesignaleerd. De omgekeerde wereld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter