Nieuws
Gemeente in geweer tegen Haagse plannen

Een toekomstige railverbinding tussen Zoetermeer, de Binckhorst, Den Haag CS en Scheveningen moet een aantakking hebben op station Voorburg. Daarnaast moet het tracé in de Vlietzone ondergronds worden aangelegd.

Dat heeft wethouder Floor Kist het gemeenteraadslid Monica Velú laten weten in antwoorden op vragen. Onlangs liet de gemeente Den Haag weten vol te gaan voor het zogenoemde ‘Koningstracé’ van Zoetermeer naar Scheveningen. Daarbij liet men station Voorburg links liggen.

Kist geeft aan dat B&W ook willen meepraten over de ontwikkelingen in de Haagse wijk Binckhorst, zeker daar waar het gaat om de ontsluiting met openbaar vervoerverbindingen en fietspaden. De wethouder bestrijdt geruchten dat Den Haag tramlijn 6 zou willen inkorten. Daarvan is nu geen sprake, aldus Kist.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter