Een te bouwen brug over de Plaspoelhaven in Leidschendam krijgt een miniatuur zeilschip vormgegeven als een boom met takken en twijgen als kunstwerk Het is bedacht door de kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer, ook bekend als Space Cowboys.

Het ontwerp werd uit drie kunstwerken gekozen door de bewoners en toekomstige bewoners van de Plaspoelkade en omgeving. Het ontwerp heeft als naam ‘Havennest’. Het komt middenop de brug. De boom waarin het wordt vormgegeven groeit als het ware uit het water.

De takken en twijgen vormen samen een zeilbootje. Op de mast komt een licht of wimpel als teken van de Plaspoelhaven als thuishaven. Het geheel wordt 7,3 meter hoog. Het kunstwerk wordt in brons gemaakt en het is de bedoeling dat voorbijgangers het ook kunnen aanraken.

Het werk wordt betaald door de bouwcombinatie Leidschendam-Centrum. Als de brug en het kunstwerk er zijn wordt het geheel overgedragen aan de gemeente. Die moet ook gaan zorgen voor beheer en onderhoud.

Alhoewel de plaatsing nog afhankelijk is van verdere woningbouw, de uitbreiding van de haven en de realisatie van de brug wordt op medio 2019 gemikt als datum dat ‘Havennest’ er kan staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter